Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tavallinen talvipäivä lypsykarjatilalla

klo 5.35   Herätyskello soi

klo 5.45   Navetan ovi aukeaa ja isäntäpari alkaa aamuaskareet.  Anne lypsää ja Marko ajaa eläimet kokoomatilaan ja huolehtii lehmien ja nuoren karjan rehustuksen.

klo 7.45   Anne kipinkapin sisälle varmistamaan, että Arvi pääsee kouluun. Marko pesee lypsyaseman sillävälin.

klo 8.00-8.30 Aamiainen

klo 8.30-11.00 Navetan siivousta, siemennykset, lehmien ulkoilutus sään niin salliessa, rehujen hakua kauimmaisilta peltolohkoilta aumasta, toimistotyötä yms.

klo 11.00   Ruokatauko

klö 12.00-15.00 Koneiden huoltoa, tulevan kesän suunnittelua, paikkojen siivousta, oman kunnon ylläpitoa ulkoilemalla yms.

klo 15.00-18.30  Iltanavettatyöt

klo 20.30  Iltatarkastus

Lisäksi tulevat poikimiset ja sairaiden eläinten hoidot, ne kun eivät katso aikataulua. Tämähän aikataulu on voimassa myös viikonloppuisin. Kesäaikaan lisäksi tulevat peltotyöt, rehunteot, eläinten laidunnus ja aitaustyöt ja mahdolliset rakennustyöt,joita ei pysty talvella tekemään.

Lypsykarjan hoito on sitovaa. Mutta lypsyjen välillä pystyy kyllä tekemään kaikenlaista kivaa; osallistumaan toimintaan, jutustella naapurin kanssa, käydä shoppailemassa tai harrastaa jotakin. Täytyy vain olla taitava ajanhallintasuunnittelussa.

Karjatilallinenhan on oikeutettu 24:än ilmaiseen lomapäivään, lisäksi tulevat tuetut maksulliset sijaisapulomat , kuten  esim.äitiys- ja vanhempainlomat, sairaslomat ja koulutuspäivät.

Kyllä me lomamme ansaitsemme. Viljelijän työ ei ehkä ole niin fyysisesti rasittavaa kuin ennen, mutta se on stressaavaa. Rasitevammat ja kulumat ovat yleisiä, koska lihakset eivät koskaan saa tarpeeksi lepoa.

Anne kuuluu lomarenkaaseen, joten hänellä on vakituinen lomittaja. Markolla on oma lomittajansa, joka vaihtelee saatavuuden mukaan. Koko perheen lomalle lähtiessä tilalle täytyy saada kaksi lomittajaa ja lisäksi varahenkilö, joka huolehtii tilasta lomittajien poissaollessa. Lomalle lähtö vaatii siis pitkällisen suunittelun  ja valmistelun, mutta se on täysin mahdollista kiitos hyville lomittajille!!!!

Hyvää päivän jatkoa! t:Mäntylän väki

©2019 Mäntylän lypsykarjatila - suntuubi.com